Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
3.96
4 stars: Foarte bun
256 pareri

Vaccin bovine Rotavec Corona

0 stars: 0.00 din 0 pareri

180 lei
Brand
5 doze
Pe stoc
Da
Descriere
Pentru imunizarea activa a vacilor gestante si junincilor cu producere de anticorpi impotriva E. coli aglutinat F5 (K99) antigen, rotavirusului si coronavirusului. In timpul hranirii viteilor cu colostru de la vacile vaccinate, in timpul
primelor 2 pana la 4 saptamani de viata, anticorpii prezenti au demonstrat ca:

reduc severitatea diareei provocata de E. coli F5 (K99)
- reduc incidenta diareilor produse de rotavirus
- reduc diseminarea virusului de catre vacile infectate cu rotavirus sau coronavirus.

Instalarea imunitarii: protectia pasiva impotriva tuturor substantelor active incepe o data cu consumul de colostru.

Durata imunitatii: la viteii hraniti artificial cu colostru, protectia va dura pana cand inceteaza hranirea cu colostru. La viteii hraniti natural, protectia impotriva rotavirusului va persista cel putin 7 zile si impotriva coronavirusului cel putin 14 zile.

Administrare:

O doza de 2 ml prin injectare intramusculara. Se recomanda administrarea pe o latura a gatului.
Se va administra o singura doza in timpul gestatiei, cu 12 pana la 3 saptamani inainte de fatare.

Hranirea cu colostru:
Protectia viteilor depinde de prezenta anticorpilor colostrali (de la vacile vaccinate) in tractul intestinal in timpul primelor 2-3 saptamani de viata pana cand viteii isi dezvolta propria imunitate. De aceea este esentiala asigurarea unei hraniri adecvate cu colostru in aceasta perioada pentru o eficacitate maxima a vaccinarii. Toti viteii trebuie sa primeasca colostru in maxim sase ore de la nastere. Viteii vor primi in continuare colostrul de la mamele vaccinate.

In fermele de lapte, colostrul/laptele de la primele 6-8 mulsori de la vacile vaccinate trebuie pus la un loc. Colostrul trebuie pastrat la temperaturi mai mici de 20 C si trebuie administrat cat mai repede, deoarece nivelul imunoglobulinelor scade cu pana la 50% dupa 28 de zile de depozitare. Unde este posibil, se recomanda pastrarea la 4 C. Viteii trebuie hraniti din acest amestec, in primele 2 saptamani de viata cu 2 pana la 3 litri pe zi (in functie de greutatea corporala)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura