Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
3.96
4 stars: Foarte bun
256 pareri

Antibiotic bovine, suine Florkem 250 ml

0 stars: 0.00 din 0 pareri

160 lei
Brand
Flacon 250 ml
Pe stoc
Da
Descriere
1 ml de solutie contine 300 mg florfenicol.

Indicatii:

Bovine:in tratamentul preventiv si terapeutic al infectiilor tractului respirator produse Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida si Histophilus somni. inainte de instituirea tratamentului preventive trebuie diagnosticata prezenta bolii in efectiv.
Suine:Tratamentul acceselor acute ale bolilor respiratorii cauzate de tulpini de Actinobacillus pleuropneumoniae si Pasteurella multocida, sensibile la florfenicol.

Doze:

Bovine:

- Pentru tratament
Administrare intramusculara: 20 mg florfenicol pe kg greutate vie, adica 1 ml de solutie pe 15 kg greutate vie, doua administrari la un interval de 48 de ore.
Administrare subcutanata: 40 mg florfenicol pe kg greutate vie, adica 2 ml de solutie pe 15 kg greutate vie, in doza unica.

- Pentru prevenire
Administrare subcutanta: 40 mg florfenicol pe kg greutate vie, adica 2 ml de solutie pe 15 kg reutate vie, in doza unica.

Suine:

Administrare intramusculara: 15 mg florfenicol pe kg greutate vie, adica 1 ml de solutie pe 20 kg greutate vie, doua administrari la un interval de 48 de ore.

Volumul administrat la o singura injectie nu trebuie sa depaseasca 10 ml la bovine si 3 ml la suine.
Referitor la administrarea intramusculara este recomandat tratarea animalelor in fazele incipiente ale bolii si evaluarea raspunsului la tratament in 48 de ore de la cea de adoua injectie. Daca semnele clinice ale afectiunii respiratorii persista 48 de ore de la ultima injectie, tratamentul trebuie schimbat utilizand alta formulare sau un alt antibiotic si continuat pina la remiterea semnelor clinice.

Timp de asteptare:

Carne si organe:
Bovine: 37 zile.
Suine:  18 zile
Lapte: A nu se administra la animalele care produc lapte pentru consum uman.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura