Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
3.96
4 stars: Foarte bun
256 pareri

Antiparazitar cai Eqvamec P

5 stars: 5.00 din 1 pareri
  • Mulțumesc, comanda a fost expediată in cel mai scurt timp. Sunt foarte mulțumită de serviciile dumne - Maria A.


25 lei
Brand
Siringa 6 ml
Pe stoc
Da
Descriere
Compozitie

Fiecare ml de pasta contine:

Ivermectina................. 20 mg

Excipienti:

Metil parahidroxibenzoat..................1,8 mg
Propil parahidroxibenzoat................ 0,2 mg

ACTIUNE FARMACOTERAPEUTICA

EQVAMEC-P, prin componenta sa activa - ivermectina, actioneaza atat asupra endoparazitilor (nematode) cat si a ectoparazitilor la cabaline. Ivermectina este un derivat al avermectinei, izolata din produsul obtinut prin fermentarea unei actinomicete numita Streptomyces avermitilis. La nematode, ivermectina stimuleaza elaborarea de GABA (acid gamma aminobutiric), de la nivelul sinapsei neuronale si intensifica legatura GABA la receptorii speciali intrerupand astfel transmiterea influxului nervos la nivelul jonctiunilor nervoase, paralizand si omorand parazitul. La artropode, intreruperea influxului nervos se produce la nivelul sinapsei neuro-musculare. Aceasta conduce la paralizia si moartea parazitului.

INDICATII

EQVAMEC-P pasta, administrat in doza recomandata actioneaza impotriva urmatoarelor:

A . Nematode prezente in:

- stomac: Habronema spp.; Trichostrongylus axei
- intestin subtire: Parascaris equorum,Strongyloides westeri
- intestin gros: Strongylus vulgaris, Strongylus edentatus, Strongylus equinus, Triodontophorus spp., Cyathostomum spp., Oxyurus equi
- plaman: Dictyocaulus arnfieldi
- muschi si piele: Habronema spp., Onchocerca spp.

B.Artropode: Gasterophilus spp.

C. Acarieni: Sarcoptes, Psoroptes, Chorioptes

In cazuri speciale, tratamentul cu EQVAMEC-P nu exclude aplicarea, in paralel a unei terapii locale corespunzatoare pentru plagile grave, cauzate de parazitii cutanati. Toti caii din efectiv trebuie inclusi intr-un program regulat si strict de deparazitare avand o atentie marita la iepe, tineret cabalin si manji. Manjii trebuie tratati initial la varsta de 6 - 8 saptamani. Tratamentele regulate vor reduce sansele aparitiei arteritelor verminoase si a colicilor cauzate de Strongylus vulgaris.

POSOLOGIE, CALE SI MOD DE ADMINISTRARE

Se administreaza per os.

Doza de EQVAMEC-P pasta este de: 1 ml pasta / 100 kg g.c., respectiv o gradatie a pistonului seringii dozatoare /100 kg g.c. (20 mg ivermectina/100 kg g.c.). Continutul seringii este suficient pentru tratarea a 600 kg g.c. Se introduce seringa in cavitatea bucala a calului, in spatiul interdentar, cat mai adanc, depunand medicamentul la baza limbii. Imediat dupa administrare, se ridica capul animalului pentru cateva secunde. Inainte de administrarea pastei trebuie avut grija sa nu existe nici un fel de furaj in cavitatea bucala.
Daca animalele nu prezinta o ameliorare a starii de sanatate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.

TIMP DE ASTEPTARE
Carne: 28 zile.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura