Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
3.96
4 stars: Foarte bun
256 pareri

Antibiotic bovine, ovine, porcine Cadorex

0 stars: 0.00 din 0 pareri

60 lei
Brand
Flac. 100 ml
Pe stoc
Nu
Descriere
Cadorex contine Florfenicol, care este un antibiotic sintetic cu spectru larg, cu eficienta impotriva majoritatii germenilor Gram-pozitivi si Gram-negativi izolati de la animalele domestice.

Florfenicolul actioneaza prin inhibarea sintezei proteice la nivel ribozomal si este bacteriostatic. Testele de laborator au aratat ca florfenicolul este activ impotriva agentilor patogeni bacterieni izolati in majoritatea cazurilor implicati in afectiunile respiratorii (nine si bovine, incluzand Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida si Histophilus somni. 

Florfenicolul este considerat a fi un agent bacteriostatic, dar studiile in vitro pe florfenicol demonstreaza o activitate bactericida impotriva speciilor Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida si Histophilus somni.

Este folosit la:

Bovine:

Afectiuni cauzate de bacterii susceptibile la florfenicol: Tratamentul infectiilor tractului respirator la bovine, cauzate de Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida si Histophilus somni.

Ovine:

Tratamentul infectiilor tractului respirator la ovine, cauzate de Mannheimia haemolytica si Pasteurella multocida susceptibile la florfenicol.

Porcine:

Tratamentul episoadelor acute de afectiuni respiratorii la porcine, cauzate de tulpini de Actinobacillus pleuropneumoniae si Pasteurella multocida susceptibile la florfenicol.

Doza:

Bovine:

Calea intramusculara: 20 mg florfenicol/kg greutate corporala (echivalent a 1 ml produs/15 kg greutate corporala) se administreaza de doua ori, la interval de 48 ore intre administrari, utilizand un ac de calibrul 16.

Calea subcutana: 40 mg florfenicol/kg greutate corporala (echivalent a 2 ml produs/15 kg greutate corporala) se administreaza o singura data, utilizand un ac de calibrul 16. Volumul dozei administrate la fiecare loc de injectie sa nu depaseasca 10 ml.

Injectia se administreaza numai in zona cefei.

Ovine:

20 mg florfenicol/kg greutate corporala (echivalent a 1 ml produs/15 kg greutate corporala) prin injectie intramusculara zilnic, timp de trei zile consecutive. Volumul administrat la fiecare loc de injectie sa nu depaseasca 4 ml.

Studiile de farmacocinetica au aratat ca concentratia plasmatica medie ramane peste CMI90 1 μg/ml timp de pana la 18 ore dupa administrarea produsului la doza de tratament recomandata. Datele preclinice au confirmat intervalul de tratament recomandat (24 ore) in cazul agentilor patogeni tinta cu CMI de pana la 1 μg/ml.

Porcine:

15 mg florfenicol/kg greutate corporala (echivalent a 1 ml produs/20 kg greutate corporala) prin injectie intramusculara in muschiul cefei, de doua ori, la distanta de 48 ore intre administrari, utilizand un ac de calibrul 16.

Volumul administrat la fiecare loc de injectie sa nu depaseasca 3 ml.

Timp de asteptare

Bovine:

Carne si organe:

- cale intramusculara (20 mg florfenicol/kg greutate corporala, 2 administrari): 30 zile

- cale subcutanata (40 mg/kg greutate corporala, o administrare): 44 zile

Lapte:

- nu se administreaza la animale care produc lapte pentru consum uman.

Ovine:

Carne si organe administrare pe cale intramusculara : 39 zile

Lapte:

- nu se administreaza la animale care produc lapte pentru consum uman.

Porcine:

Carne si organe administrare pe cale intramusculara : 18 zile
Trimite mesaj
Din Gura in Gura