Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
3.96
4 stars: Foarte bun
256 pareri

Antiparazitar Bimectin Plus

0 stars: 0.00 din 0 pareri

250 lei
Brand
Flacon 250 ml
Pe stoc
Da
Descriere
Ivermectina face parte din clasa lactonelor macrociclice a endectocidelor si are un mod de actionare unic. Are un larg si puternic efect antiparazitar.

Se leaga selectiv si cu mare afinitate de canalele ionului de clor cu poarta de glutamat, existente la nivelul celulelor nervoase si musculare ale nevertebratelor. Aceasta duce la cresterea permeabilitatii membranei celulare pentru ionii de clor, insotita de hiperpolarizarea celulei nervoase sau musculare, ceea ce cauzeaza paralizia si moartea parazitului. Compusii din aceasta clasa pot sa interactioneze, de asemenea, cu alte canale de clor cu poarta asigurata de alt ligand, cum ar fi cele a caror poarta este asigurata de acidul gama-aminobutiric (GABA), un neurotransmitator.

Marja de siguranta a compusilor din aceasta clasa este data de faptul ca mamiferele nu au canale de clor cu poarta de glutamat, ca lactonele macrociclice au o afinitate scazuta pentru alte canale de clor ale mamiferelor cu poarta asigurata de un ligand si ca nu traverseaza cu usurinta bariera hematoencefalica. Clorsulonul este absorbit rapid in fluxul sangvin. El este legat de eritrocitele si plasma ingerate de trematode.

Clorsulonul inhiba enzimele glicolitice din nematode, privandu-le astfel de principala sursa de energie metabolica.Dupa administrarea subcutanata a 2 mg clorsulon si 0.2 mg ivermectin per kg greutate vie, analiza plasmei a demonstrat o absorbtie lenta si constanta a ivermectinei, care a ajuns la o concentrare maxima in plasma intr-un interval de timp mediu de 1,50 zile. In contrast, clorsulonul a aparut ca fiind absorbit imediat, cu o concentratie maxima in plasma intr-un interval de timp mediu de 0,25 zile Timpul limita de injumatatire pentru cele doua substante active a fost determinat dupa cum urmeaza: ivermectin -aproximativ 3,79 zile si clorsulon -aproximativ 3,58 zile.

Dozajul si durata tratamentului: 200 μg ivermectina si 2 mg clorsulon / kg greutate vie, corespunzand cu o doza unica de l ml per 50 kg greutate vie.Recomandari pentru administrarea corecta: Produsul se administreaza prin injectii subcutanate in zona din fata sau inapoia umarului (spetei).

Dozele care depasesc 10 ml trebuie fractionate si injectate in zone separate. Se recomanda ca injectarea sa se faca in alte locuri decat cele folosite pentru alte tratamente parenterale. Este recomandata folosirea unui ac steril cu diametrul de 15-20 mm. Pentru administrarile in masa se recomanda utilizarea unei seringi automate. Stabilirea perioadei de efectuare a tratamentului trebuie sa se bazeze pe evaluarea factorilor epidemiologici si trebuie adaptata conditiilor existente in fiecare ferma. Dozarea se stabileste de catre personal calificat. Pentru a se asigura o dozare corecta, este necesara determinarea cu cat mai mare exactitate a greutatii corporale. Daca animalele trebuie tratate colectiv si nu individual, pentru a se evita dozarea insuficienta sau supradozarea, acestea trebuie sa fie grupate in functie de greutatea lor corporala, dozajul facandu-se in consecinta.

Atunci cand temperatura produsului este mai mica de 5 C, pot aparea dificultati in administrarea acestuia datorate vascozitatii crescute. Incalzirea produsului si a dispozitivului de injectare la aprox. 15 C poate spori in mare masura eficienta procesului de injectare. Pentru un recipient de 500 ml, este recomandata folosirea in exclusivitate a unei seringi automate. Pentru recipientul de 50 ml se recomanda folosirea unei seringi semiautomate.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura