Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
3.96
4 stars: Foarte bun
256 pareri

Solutie antiparazitara Bimectin Plus

0 stars: 0.00 din 0 pareri

400 lei
Brand
Flacoane 500 ml
Pe stoc
Da
Descriere
Produsul este indicat pentru tratarea infestatiilor mixte cu trematode si nematode sau cu artropode, cu urmatorii paraziti: Viermi cilindrici gastrointestinali (adulti si larve in stadiul patru): Ostertagia ostertagi (inclusiv stadiile larvare inhibate), Ostertagia lyrata, Haemonchus placei, Trichostrongylus axei, Trichostrongylus colubriformis, Cooperia oncophora, Cooperia punctate, Cooperia pectinate, Bunostomum phlebotomum Oesophagostamum radiatum, Strongyloides papillosus (adult), N. spathiger (adult), N. helvetianus (adult) Viermi pulmonari (adulti si larve in stadiul patru): Dictyocaulus viviparus Viermi de galbeaza (adulti): Fasciola hepatica Viermi oculari (adulti): Thelazia spp Hypoderma (stadii parazite): Hypoderma bovis, Hypoderma lineatum Agenti ai raiei: Psoroptes bovis, Sarcoptes scabiei var. Bovis Paduchi: Linognathus vituli, Haematopinus eurysternus, Solenopotes capillatus. Produsul poate fi folosit in controlul infestariilor cu paduchi malofagi (Damalinia bovis) si cu acarianul Chorioptes bovis, dar este posibil sa nu se obtina o eliminare completa a acestora.

Efect prelungit: Produsul administrat in doza recomandata de lml/50kg greutate vie elimina posibilitatea reinfestarii cu Haemonchus placei, Cooperia spp. si Trichostrongylus axei pana la 14 zile dupa tratament, cu Ostertagia ostertagi si Oesophagostomum radiatum pana la 21 de zile dupa tratament si cu Dictyocaulus viviparus pana la 28 de zile dupa tratament.

Dozajul si durata tratamentului: 200 μg ivermectina si 2 mg clorsulon / kg greutate vie, corespunzand cu o doza unica de l ml per 50 kg greutate vie. Recomandari pentru administrarea corecta: Produsul se administreaza prin injectii subcutanate in zona din fata sau inapoia umarului (spetei). Dozele care depasesc 10 ml trebuie fractionate si injectate in zone separate. Se recomanda ca injectarea sa se faca in alte locuri decat cele folosite pentru alte tratamente parenterale.

Este recomandata folosirea unui ac steril cu diametrul de 15-20 mm. Pentru administrarile in masa se recomanda utilizarea unei seringi automate. Stabilirea perioadei de efectuare a tratamentului trebuie sa se bazeze pe evaluarea factorilor epidemiologici si trebuie adaptata conditiilor existente in fiecare ferma.

Dozarea se stabileste de catre personal calificat. Pentru a se asigura o dozare corecta, este necesara determinarea cu cat mai mare exactitate a greutatii corporale. Daca animalele trebuie tratate colectiv si nu individual, pentru a se evita dozarea insuficienta sau supradozarea, acestea trebuie sa fie grupate in functie de greutatea lor corporala, dozajul facandu-se in consecinta. Atunci cand temperatura produsului este mai mica de 5 C, pot aparea dificultati in administrarea acestuia datorate vascozitatii crescute.

Incalzirea produsului si a dispozitivului de injectare la aprox. 15 C poate spori in mare masura eficienta procesului de injectare. Pentru un recipient de 500 ml, este recomandata folosirea in exclusivitate a unei seringi automate. Pentru recipientul de 50 ml se recomanda folosirea unei seringi semiautomate.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura