Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
3.97
4 stars: Foarte bun
264 pareri

Substanta antiparazitara Evomec Plus 500 ml

5 stars: 5.00 din 1 pareri
  • Foarte mulțumită! - Ionela Gabriela C.


155 lei
Brand
500 ml
Pe stoc
Da
Descriere
Ivermectina este o substanta antiparazitara din clasa lactonelor macrociclice, izolata din produsul obtinut prin fermentarea unei actinomicete numita Streptomyces avermitilis. Actioneaza prin cresterea permeabilitatii membranei celulare la ionii de clor cu hiperpolarizarea celulelor nervoase sau musculare, determinand paralizia si moartea parazitului; de asemenea determina secretia de acid gama aminobutiric (GABA) la nivelul sinapselor nervoase ale parazitului, ducand astfel la intreruperea impulsului nervos.

Clorsulonul (benzensulfonamida) actioneaza asupra Fasciola spp. (forme imature si mature) prin inhibarea enzimelor din ciclul glicolitic (3-fosfoglicerol-kinaza si fosfoglicero-mutaza). Este rapid absorbit in circulatia sangvina, concentratia plasmatica eficienta fiind atinsa la aproximativ 8 ore de la administrare.

Se administreaza strict subcutanat la bovine in doza de 1 ml produs /50 kg greutate corporala (respectiv 0,2 mg ivermectina si 2 mg clorsulon/ kg greutate corporala).

De obicei tratamentul se aplica de doua ori pe an (primavara si toamna) in doza unica, iar in cazul scabiei tratamentul se repeta la 10 - 14 zile. In caz de reinfestare, cereti sfatul medicului veterinar privind frecventa administrarii produsului si necesitatea repetarii tratamentului.

TIMP DE ASTEPTARE

Carne si organe: 66 zile.
Nu este autorizata utilizarea la animalele in lactatie care produc lapte pentru consum uman.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura